063-13 30 35 info@locaab.se

Efter en tids spekulationer är det nu klart att Microsofts nya operativsystem Windows 10 släpps till allmänheten den 29 juli i 190 länder samtidigt.

Datorer och surfplattor som har Windows 7, Windows 8 eller Windows 8.1 kan uppgraderas till Windows 10 utan kostnad. Det meddelar Microsoft som också pekar på möjligheten att boka en sådan uppgradering via den här länken.

Windows 10 är operativsystemet som ska ersätta det hårt kritiserade Windows 8. Startknappen som försvann i de första versionerna av Windows 8 är tillbaka, och det är lättare att komma åt både det klassiska skrivbordsutseendet för datorer med mus och tangentbord, och det nya utseendet som passar för pekdatorer, surfplattor och mobiler.

Alla appar och program för Windows 10 ska med minimala förändringar kunna gå att köras på alla typer av apparater – dator, mobil, surfplatta och Xbox – och de ska då anpassa sitt utseende och sin funktion automatiskt.